Voor Jongeren

voor-jongeren

De puberteit is voor de meesten van ons één van de meest bewogen periodes uit ons leven. Zoeken naar zelfstandigheid, zoeken naar een plek binnen de groep, zoeken naar jezelf (wie ben ik echt?) en bovenal durven te staan voor je eigen identiteit. Onzekerheid voert vaak de boventoon, soms gecompenseerd door een grote bek en soms ontvlucht door in een hoek te kruipen. School is doodsaai, je bent te lang/te kort/te dik/te dun en je ouders begrijpen je niet. Of je nu een zware puberteit doormaakt of een lichtere, een beetje hulp in de goede richting is geen overbodige luxe.

Coaching
____ 

Je voelt je vaak niet gehoord door je ouders of leraren. Niet omdat deze niet bereid zijn te luisteren, maar omdat je niks kan met hun raadgevingen en antwoorden. Ze begrijpen je nog steeds niet. En soms spreken ze vanuit autoriteit, waardoor het niet meer bij je binnenkomt. Het leven is vaak een doolhof en het kan behoorlijk zoeken zijn naar de uitgang.

Tijdens een coachingsessie heb je de gelegenheid om open en vrijuit over je situatie te praten, wat je ook dwars zit. Alles wat er besproken wordt, blijft tussen ons en wordt niet gecommuniceerd met je ouders of anderen. Of je nou moeite hebt met planning, groepsdruk, onzekerheid, je gezinssituatie of seksualiteit, alles is bespreekbaar.

Als je boven de zestien jaar bent, heb ik officieel geen toestemming van je ouders nodig om jou te coachen, maar liever betrek ik ze wel bij het proces. Dat is aan jou.

voor-jongeren-content